Puhelinoperaattorit Suomessa - mikä on paras vaihtoehto?

Perinteisten omat verkkonsa omistavien puhelinoperaattoreiden lisäksi markkinoille ovat tulleet uudenlaiset virtuaalioperaattorit. Aiemmin operaattoreilla oli ns halpabrändejä, joilla myytiin edullisempia, usein hiukan huonommalla palvelutasolla olevia liittymiä.

Perinteiset operaattorit saattavat tarjota liittymiinsä myös jotain lisäpalveluita, joiden ansiosta kokonaishinta voi olla halvempi. Myös liittymien keskittäminen samalle operaattorille voi tuoda säästöä.

Päätöksen tueksi onkin hyvä vertailla erilaiset kokonaisuudet ja valita halvin liittymä tarvitsemillasi ominaisuuksilla. Alla olevasta luettelosta löydät parhaat liittymätarjoukset juuri nyt.

Telia operaattori tarjoaa rajattoman netin

Telia liittymät ja tarjoukset

Telia on yksi suurimmista Suomessa toimivista teleoperaattoreista ja kansainvälinen liiketoiminta mukaan lukien ylivoimaisesti suurin.

Telia on ollut edelläkävijä mm tuomalla liittymiin puhelut, viestit ja datan käytön Pohjolassa ja Baltiassa ilman erillisiä lisäkustannuksia.

Telia mainostaa ”kotimaista 5G:tä”, eli käytännössä se käyttää Suomessa suunniteltua Nokian verkkoteknologiaa. Jokainen operaattori mainostaakin oman 5G-verkkonsa olevan jollain tavalla kilpailijoitaan parempi.

Telialla on muiden operaattoreiden tavalla tarjolla 4G-, ja 5G-liittymiä nopeuden mukaan porrastettuna. Liittymissä netin käyttö, sekä puhelut ja viestit ovat rajattomia, mutta EU-datan määrässä on eroa. Edullisin liittymä Telialta sisältää vähiten dataa.

Telia liittymät sisältävät myös 4G-liittymiä, joissa on rajattomat puhelut ja viestit, sekä internetyhteys 0,5Mb/s tai 150Mb/s maksiminopeudella.
Valikoimissa on myös käytön mukaan veloitettavia 4G-liittymiä. Puhelut ja tekstiviestit maksavat 0,07€/min tai kpl, mutta rajaton 0,5Mb/s, tai 20Mb/s nopeudella toimiva nettiyhteys kuuluu hintaan.

5G-liittymien hinnoittelu menee nopeuden mukaan porrastettuna:

 • 300 Mb/s nopeudella hinta 29,99€/kk. Sisältää 24Gt EU-käyttöä
 • 450 Mb/s nopeudella hinta 32,99/kk. Sisältää 30Gt EU-käyttöä
 • 1000 Mb/s nopeudella hinta 44,99€/kk. Sisältää 33Gt EU-käyttöä
  Telia tarjoaa 5G-liittymien ostajille 12kk:n CMore-jäsenyyden kaupan päälle.

Moi Mobiili - uusi puhelinoperaattori Suomessa

image-2

Operaattori Moi tuli haastamaan perinteiset operaattorit uudenlaisella toimintamallillaan. Moi aloitti itsenäisenä virtuaalioperaattorina, eli vuokraten käyttämäänsä verkkoa DNA:lta. Nykyään DNA omistaa Moin täysin, mutta on säilyttänyt sen erillisenä toimijana.

Moin tyyli on nuorekas ja rento, huoleton ja rehellinen siitä, kuinka se haastaa perinteisten operaattorien hinnoittelun antaen asiakkaalle paljon valtaa valita.

Moi liittymät sisältävät ”hintaleikkurin”, jonka ansiosta käytön mukaan veloitettava datakäyttö maksaa korkeintaan 15€/kk ja puhelut, sekä viestit 4€/kk.

Vähän käyttävälle hyvä valinta on Moi Potti-liittymä. 9€:n hintaiseen liittymään kuuluu kuukausittain 6Gt mobiilidataa 100Mb/s nopeudella. Puheluista ja viesteistä veloitetaan hintaleikkurin ansiosta maksimissaan 4€/kk.

Dataa voi myös käyttää enemmän kuin liittymään sisältyvät 6Gt. Yli menevästä datasta veloitetaan käytön mukaan, mutta hintaleikkurin ansiosta maksimissaan 15€/kk.

Rajaton 4G sisältää rajattomasti mobiilidataa 200Mb/s nopeudella, maksaen 18€/kk. Puheluista ja viesteistä veloitetaan käytön mukaan, mutta hintaleikkurin ansiosta maksimissaan 4€/kk.

Moi tarjoaa 5G-liittymiä kahdella eri nopeudella. 400Mb/s ja 1000Mb/s nopeudella toimivat liittymät ottavat ainoina liittyminä Suomen markkinoilla huomioon sen, oletko oikeasti 4G-, vai 5G-verkossa. Veloitus tapahtuu siinä suhteessa, kuinka paljon dataa kummassakin verkossa käytetään.

Tästä johtuen Reilu 5G 400Mb/s liittymän kuukausimaksu vaihtelee 19€-27€:n ja Reilu 5G 1000Mb/s liittymän hinta 35€-43€:n välillä. Liittymät ovat rajattomia, mutta puheluista ja viesteistä veloitetaan erikseen. Hintaleikkurin ansiosta kuitenkin maksimissaan 4€/kk.

Jos taloudessa tarvitaan monia erillisiä SIM-kortteja tai hakusessa on myös puhelinliittymä lapselle, on Moi Potti-liittymä hyvä valinta. Liittymien mukana tulevan datan voi jakaa muiden Moi Potti-liittymien kesken. Esimerkiksi 3 liittymää tarjoaa käytettäväksi 18Gt kuukaudessa. Jos kuitenkin mobiilidataa tarvitaan enemmän, maksaa lisädata liittymäkohtaisesti hintaleikkurin ansiosta korkeintaan 15€ kuukaudessa.

Moi-liittymiä hallitaan erillisen, helppokäyttöisen mobiilisovelluksen kautta. Moi panostaakin asiakaslähtöisyyteen ja käytettävyyteen rennon nuorekkaalla otteella. Moi operaattorilta löydät myös puhelinliittymän ilman nettiä.

DNA - luotettava suomalainen operaattori

DNA puhelinliittymät vertailussa

Operaattoreista DNA on profiloitunut nuorekkaana ja vauhdikkaana vaihtoehtona. Vuosien varrella DNA:n markkinaosuus onkin kasvanut tasaiseen tahtiin, vieden osuutta lähinnä kilpailijaltaan Telialta. DNA:n verkko kattaa käytännössä koko Suomen ja tällä hetkellä mainostaa 5G-verkkonsa olevan ”Suomen nopein”.

DNA tarjoaa erikseen sekä 4G-, että 5G-liittymiä, joiden netin nopeudet vaihtelevat alkaen hitaasta 1Mb/s huikean nopeaan 1000Mb/s 5G-liittymään.

 • (Halvin, 12,90€/kk maksava DNA Jämpti 4G-liittymä sisältää 1Mb/s nopeudella toimivan, rajattoman nettiyhteyden, mutta puheluista ja viesteistä maksetaan käytön mukaan. Liittymä on hyvä valinta esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi liittymäksi.
 • DNA Rajaton 4G 10M tarjoaa 24,99€/kk tarjoushinnalla (Norm 26,90€/kk) rajattomat viestit ja puhelut, sekä netinkäytön Pohjolassa ja Baltiassa 10Mb/s nopeudella. Liittymä on hyvä vähän nettiä käyttävälle, mutta enemmän yhteydenpitoa muihin pitävälle.
 • DNA:n 5G-liittymät sisältävät Elisan tavoin rajattomat puhelut ja viestit, sekä netinkäytön Pohjolassa ja Baltiassa, mutta liittymien maksiminopeudet ovat porrastettu hieman eri nopeuksilla:
 • DNA Rajaton 5G 200M on nopeudeltaan 200Mb/s ja sisältää EU-Datakäyttöä 22Gt/kk. Hinta 29,99€/kk (Norm 33,90€/kk).
 • DNA Rajaton 5G 400M on nopeudeltaan 400Mb/s ja sisältää EU-Datakäyttöä 24Gt/kk. Hinta 31,99€/kk (Norm 36,90€/kk)
 • DNA Rajaton 5G 1000M on nopeudeltaan huimat 1000Mb/s ja sisältää EU-Datakäyttöä 33Gt/kk. Hinta 49,90€

DNA puhelinliittymät eivät ole määräaikaisia, mutta sisältävät 6,90€:n avausmaksun.

Elisa on Suomen suurin operaattori

Elisa liittymä logo

Suomen suurin operaattori markkinaosuudella mitattuna on Elisa. Elisalla on oma, moderni matkapuhelinverkko, jota se pyrkii parantamaan jatkuvasti. Elisan ydintarjontaa ovat puhelinliittymät ja 5G mobiililaajakaistat ja lisäksi Elisa tarjoaa myös kiinteän verkon laajakaistaliittymiä, yrityspalveluita, sekä erilaisia TV-palveluita, kuten ”Elisa Viihde Viaplayn”.

Nykyään Elisan liittymät painottuvat nopeaan 5G-verkkoon, jota se mainostaa ”Suomen kattavimpana”. Elisa, kuten muutkin operaattorit rakentavat huippunopeaa 5G-verkkoa yhä kiihtyvämpään tahtiin.

Valikoimista löytyy myös ilman Internet-yhteyttä oleva liittymä, sekä erilaisia kuukausimaksuttomia liittymiä.

Elisan tämän hetken paras liittymätarjous on Huoleton 5G 300M
Nimensä mukaisesti huippunopeassa 5G-verkossa 300Mb/s nopeudella toimiva liittymä sisältää rajattoman määrän puheluita, viestejä ja mobiilidataa.

 • 5G nopeus jopa 300Mb/s
 • Puheluita ja tekstareita rajattomasti
 • Rajaton netin käyttö Pohjolassa ja Baltiassa
 • EU-datakäyttöä 24Gt/kk
 • Mahdollisuus kerryttää S-Ryhmän Bonusta
 • Kuukausihinta 31,99€

Liittymästä on olemassa myös kaksi nopeampaa versiota. Molempiin kuuluu samalla tavalla rajattomasti puheluita ja tekstareita, sekä netin käyttöä kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa, sekä mahdollisuus S-Ryhmän Bonuksen kerryttämiseen.

 • Huoleton 5G 600M nostaa netin nopeuden 600Mb/s:iin, sekä EU-Datakäytön 27Gt kuukaudessa. Liittymän hinta on nyt tarjouksessa 36,99€/kk (Norm 39,99€/kk)
 • Huoleton 5G 1000M puolestaan nostaa datayhteyden nopeuden 1000Mb/s:iin, sekä EU-datakäytön 33Gt kuukaudessa. Liittymän hinta 49,99€/kk
  Liittymät eivät ole määräaikaisia, mutta sisältävät 6,90€:n avausmaksu.

Kilpailuta teleoperaattorit ja löydä paras liittymä

Liittymän kilpailuttaminen kannattaa joka vuosi, sillä parhaat liittymätarjoukset ovat yleensä voimassa rajatun ajan.

Kun kiikarissasi on uusi operaattori, huomioi liittymien vertailussa muun muassa, kuinka nopean netin operaattori tarjoaa, ja kuinka paljon voit saada EU-dataa.

Jos sinulle riittää liittymä ilman nettiä, vertaile pääasiassa kuukausimaksuja, avausmaksuja ja puheluiden sekä tekstiviestien hintoja.

Voit kilpailuttaa operaattorit ja liittymät tämän sivun alussa löytyvässä vertailutaulukossa tai kotisivullamme.

Jos joku toinen puhelinoperaattori tarjoaa halvemman liittymän, kannattaa operaattori vaihtaa.

Äläkä huoli: saat silti pitää vanhan numerosi, vaikka vaihdat operaattorisi.

DMCA.com Protection Status