Halvin puhelinliittymä (Päivitetty 2024)

Onko tavoitteenasi löytää halvin puhelinliittymä netillä? Markkinoiden halvimmat 4G- ja 5G-puhelinliittymät ovat yleensä pienen etsimisen takana ja olemmekin auttaneet sinua vertailemalla näitä puolestasi.

Markkinoiden tämän hetken halvin 4G-liittymä on operaattori Moin 100 Mb/s nopeudella toimiva, 6 Gt mobiilidataa sisältävä, Moi Potti-liittymä. Vain yhdeksän euroa kuukaudessa maksava puhelinliittymä on yleiseen hintatasoon nähden erittäin edullinen.

5G-liittymistä halvin on myös operaattori Moin liittymä. Moi tarjoaa rajattoman 5G-liittymän hintaan 19-27 euroa kuukaudessa. Reilu 5G-Liittymän maksiminopeus on jo hurjat 400 Mb/s, jolla varmasti lataat ja striimaat kaiken tarvittavan nopeasti ja viiveettä.

Alta löydät myös vastauksia moniin yleisiin puhelinliittymien kilpailuttamista koskeviin kysymyksiin, sekä vinkkejä siitä, miten löydät sinulle sopivimman liittymän. Pian voit vain vain nauttia uudesta, edullisesta ja nopeasta liittymästä.

Miksi liittymä kannattaa kilpailuttaa?

Teleoperaattorit, kuten muutkin yritykset pyrkivät maksimoimaan voittonsa, eivätkä ne siksi automaattisesti tarjoa sinulle halvinta mahdollista hintaa. Kun haluat yleistä hintatasoa halvempia hintoja, on liittymän kilpailutus välttämätön vaihe edullisen puhelinliittymän löytämisessä.

Jos olet aiemmin saanut liittymällesi tarjoushinnan, on se voimassa vain tietyn ajan, jonka jälkeen hinta saattaa nousta jopa nykyisiä ns ”normaalihintoja” korkeammaksi. Kilpailuttamalla puhelin ja liittymätarjoukset varmistat, että sinulla on käytössäsi varmasti halvin liittymä.

Myös teknologia ja palvelut kehittyvät huimaa vauhtia ja onkin mahdollista saada nopeamman liittymän tarjoamat hyödyt käyttöön jopa edullisemmin, kuin mitä tällä hetkellä maksat vanhasta liittymästäsi. Myös erilaiset tekniikat, kuten 5G tarjoavat mahdollisuuden nauttia nopeammasta ja tehokkaammasta liittymästä edullisemmin.

Halvin 4G liittymä nopealla netillä

Käytännössä kaikki 4G-liittymät alkavat olla perusnopeudeltaan riittäviä peruskäyttöön, mutta tehokäyttäjälle nopeasta liittymästä on oikeasti paljon hyötyä, kun tiedostot, videot ja kuvat latautuvat nopeasti, ilman viiveitä.

Markkinoiden halvin 4G-liittymä on tällä hetkellä Moin Rajaton 4G-liittymä, maksaen 18 euroa kuukaudessa. Liittymän maksiminopeus on 200Mb/s ja tämä riittää hyvin kaikenlaiseen nopeaa nettiyhteyttä vaativaan käyttöön.

Rajattomalla liittymällä ei myöskään tarvitse miettiä datakiintiötä, joka nopealla yhteydellä saattaisi muuten nopeastikin kulua loppuun. Puhelut ja tekstiviestit maksavat erikseen, käytöstä riippuen, mutta hintakaton ansiosta maksimissaan 4€/kk.

Nopea Internetyhteys on joissain tilanteissa erittäin kätevä työkalu ja varsinkin suorana katsottavia videoita tai isoja tiedostoja lähetettäessä, joten jos haluat vielä nopeamman liittymän laitteeseesi, on vaihtoehtona myös nopeammat, 5G-liittymät, joista myös olemme vertailleet sinulle halvimman vaihtoehdon valmiiksi.

Halvin 5G liittymä

5G-liittymien valtti on nopeampi ja viiveettömämpi yhteys verrattuna 4G-yhteyteen. 5G-liittymä mahdollistaa esimerkiksi häiriöttömän videon katsomisen tai pitkän elokuvan laatamisen nopeasti. Täysimittaisen, 2 tunnin elokuvan lataamiseen kuluu 5G-verkossa noin 10 sekuntia, kun taas 4G-liittymällä siihen menisi 7 minuuttia. Ero 4G:n ja 5G:n välillä on siis on siis huomattava.

5G-liittymää hankittaessa on muistettava varmistaa päätelaitteen, eli puhelimen tai ”mokkulan” tukevan 5G-yhteyksiä. 5G-yhteydessä ei muutu pelkästään nimi, vaan myös teknologia ja vanhemmat laitteet eivät pysty toimimaan 5G-verkossa.

Markkinoilla olevien operaattorien tarjoamista vaihtoehdoista Moin Reilu 5G-liittymä on 5G-yhteyden käytöllä 27 euron kuukausimaksulla markkinoiden halvin vaihtoehto ja poikkeuksena muista 5G-liittymistä, Moi Reilu 5G laskuttaa automaattisesti netin käyttämisestä 19-27 euroa siinä suhteessa, miten dataa on käytetty 4G-5G verkkojen välillä.

Moi Reilu 5G maksaakin siis maksimissaan 27 euroa, halvimmillaan vain 19 euroa kuukaudessa. Nopeutta Moin Reilu 5G-liittymässä on 400 Mb/s verran. Maksiminopeus on sama myös 4G-verkon puolella oltaessa. Eli jos olet epävarma 5G:n tuomista hyödyistä, etkä halua maksaa siitä ylimääräistä, Moin Reilu 5G on sinun valintasi.

Jos taas kaipaat vielä nopeampaa 5G-liittymään, Moi tarjoaa myös maksimissaan 1000Mb/s nopeudella toimivan, samalla tavalla 4G ja 5G-verkkojen välillä laskuttavan liittymän hintaan 35-43 euroa kuukaudessa.

Halvin puhelinliittymä ilman nettiä

Tällä hetkellä vain Prepaid liittymiä myydään ilman Internet-yhteyttä, mutta halvin puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen tarkoitettu liittymätarjous löytyy Moi:lta. Moi Potti-liittymä, jonka perusmaksu on 9 euroa kuukaudessa. Tähän hintaan sisältyy 6GB tiedonsiirtoa kuukaudessa.

Puhelut ja tekstiviestit maksavat liittymää käytettäessä maksimissaan 4 euroa kuukaudessa, joten vaikka liittymällä soittaisi ja viestittelisi paljon, hintakatto takaa liittymän pysymisen edullisena. Jos hakusessasi on halvin puhelinliittymä ilman nettiä, löydät sen Moi Mobiililta.

Huomioi nämä asiat, kun etsit halpaa puhelinliittymää

Halvin puhelinliittymä löytää kilpailuttamalla puhelinliittymät

Kilpailuttaessa edullista liittymää pitää muistaa nähdä hieman vaivaa. Halpa liittymä ei ilmesty itsestään, mutta työ sen löytämiseksi kannattaa. Muutamien minuuttien vaivalla on mahdollista säästää huima summa rahaa.

Kiinteät kuukausimaksut

Operaattorit haluavat sitouttaa asiakasta pysymään asiakkaana, joten usein saat halvemman kuukausimaksun suostumalla määräaikaiseen liittymään. Valitsemalla kiinteän kuukausimaksun kuitenkin varmistat, ettei ikäviä yllätyksiä tule ja voit huoletta käyttää puhelintasi kuten haluat.

Kuukausimaksullisten puhelinliittymien hintaan yleensä sisältyy tietty määrä puheluita, viestejä ja jonkin verran mobiilidatan käyttöä. Mobiilidatan käyttö voi myös olla täysin rajatonta liittymästä riippuen.

Kiinteä kuukausimaksu sisältää siis yleensä kaiken tarvittavan peruskäyttöön, mutta maksullisista palveluista yleensä pitää edelleen maksaa erikseen.

Toisinaan on mahdollista myös saada puhelinliittymä ilman kuukausimaksua, mutta valitettavasti tällä hetkellä (toukokuu 2022) niitä ei ole saatavilla. 

Netin nopeus

Nykyisin netin nopeus on liittymissä täysin riittävä peruskäyttöön, mutta esimerkiksi bitcoinin louhintaan puhelimella ei tavallinen liittymä riitä. Nopeampia yhteyksiä tarvitsevalle on tarjolla kaikilta operaattoreilta monia vaihtoehtoja, joten valinnanvaraa on.

Sinun tarvitsee tietää kuinka nopeaa yhteyttä tarvitset ja oletko halukas maksamaan nopeammasta yhteydestä? Käytännössä 5G-teknologiaan siirtymisellä on suurempi ero, kuin 4G-liittymän maksiminopeutta nostamalla.

Rajaton puhelinliittymä vai datan käytön mukaan veloitettava

Oletko tietoinen käyttämäsi mobiilidatan määrästä? Jos käytät lähinnä vain Wi-Fi-verkkoa ja soittelet ja viestittelet vähän, on luultavasti oikea valinta halpa puhelinliittymä, johon sisältyy muutama Gigatavu mobiilidataa, jos sitä tarvitsee.

Rajaton netinkäyttö puolestaan mahdollistaa kaikkien nettipalveluiden käytön, sekä kuvien ja videoiden lähettämisen ja vastaanottamisen ilman huolta datakiintiön ylittymisestä. Videoiden ja kuvien koko kasvaa jatkuvasti teknologian kehittyessä, joten siirretyn datan määrä nousee helposti suureksi.

Puheaika ja tekstiviestit

Nykyisin puhelinliittymien pääpaino on juurikin internetyhteyden nopeudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että pelkkiä puheluita ja viestejä sisältäviä ilman mobiilidataa olevia liittymiä ei välttämättä enää edes joiltain operaattoreilta saa.

Halvin puhelinliittymä eli Moi Potti sisältää jonkin verran mobiilidataa ja 9 euron perushinnan päälle puhelut ja tekstiviestit maksavat korkeintaan 4 euroa kuukaudessa. Näin liittymän hinta on kuukaudessa maksimissaan 13 euroa.

Käytännössä kaikkien rajattomien puhelinliittymien kuukausimaksuun kuuluvat sekä puhelut, että viestit normaalihintaisiin numeroihin.

Määräaikaisuus

Nykyisen liittymän määräaikaisuus kannattaa tarkistaa ennen vaihtoa, jotta et joudu maksamaan ylimääräistä, joka söisi halvemmasta liittymästä saadun säästön. Osa operaattoreista ei enää tarjoa määräaikaisia liittymiä, joka on kuluttajan kannalta hyvä asia.

Usein kysytyyt kysymykset

Mikä on halvin puhelinliittymä netillä juuri nyt?
Moi Potti 9€/kk + puhelut ja viestit maksimissaan 4€/kk

Mikä on halvin liittymä rajattomalla internetillä?
Moi Rajaton 4G 18€/kk + puhelut ja viestit maksimissaan 4€/kk

Kuinka paljon internet liittymä maksaa vuodessa?
Halvin pelkkään Internetin käyttöön tarkoitettu liittymä maksaa tällä hetkellä noin 19€/kk. Tämä tekee vuodessa noin 230€

Miksi puhelinliittymät kannattaa kilpailuttaa?
Liittymän kilpailutus kannattaa, koska voit säästää rahaa ja saada paremmat ominaisuudet halvemmalla hinnalla.

Edullisin liittymä löytyy vain vertailemalla

Halvin puhelinliittymä löytyy vain vertailemalla operaattoreiden liittymät ja tarjoukset. Puhelintarjoukset.fi on apuna löytämään sinulle halvin puhelinliittymä.

Varmista tarvitsemasi ominaisuudet, jottet maksa turhasta tai, ettei liittymästä puutu haluamiasi ominaisuuksia, joista joudut maksamaan lisämaksua.

Tarjonta operaattoreiden välillä on laajaa ja nopeus maksaa eniten, joten ole varma tarvitsetko nopeampaa nettiyhteyttä, vai onko pienempi maksiminopeus tarpeisiisi riittävä. Jos esimerkiksi etsit liittymää lapselle, voi liittymä ilman nettiä riittää.

Varmista tukeeko puhelimesi 5G-yhteyksiä, koska 4G-, ja 5G-liittymien hinnoissa on suuri ero. Jos puhelimesi ei tue nopeampaa teknologiaa tai yhteyttä, maksat tällöin täysin turhasta.

Lopuksi varmista onko nykyisessä liittymässäsi määräaikaisuutta, jottet joudu maksamaan ylimääräistä nykyiselle operaattorillesi.

DMCA.com Protection Status