Kilpailuta puhelinliittymä - näin liittymän kilpailutus onnistuu

Puhelinliittymien, kuten käytännössä kaiken muunkin kilpailuttamisella voit säästää selvää rahaa. Varsinkin jos puhelinliittymän kilpailutus on tehty kauan aikaa sitten, voi sen hinta olla paljon nykyisiä tarjouksia korkeampi.

Puhelinliittymien markkina on todella kilpailtu ja tarjoukset, sekä liittymien ominaisuudet muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti. Nykyään operaattorilta toiselle vaihtaminen on helppoa ja liittymän kilpailutus varmistaa, että käytössäsi on juuri sinulle sopiva halvin puhelinliittymä.

Kilpailuta liittymät

Miten puhelinliittymän kilpailuttaminen toimii?

Muistat varmaan ajan, jolloin puhelinliittymän kilpailutus vaati menemistä puhelinliikkeeseen? Tai, kun hirveällä vaivalla jouduit etsimään liittymien hinnat ja tiedot erikseen jokaisen operaattorin sivuilta?

Onneksi nykyään liittymän kilpailuttaminen on helppoa netin kautta, siellä missä ikinä oletkin. Olemme koonneet avuksesi automaattisesti päivittyvän taulukon, joka vertaa liittymien hinnat. Taulukko kerää ja päivittää selkeäksi listaksi operaattoreiden vaikeasti vertailtavat hinnastot.

Kilpailuta liittymä vähintään kerran vuodessa, jotta varmistat suurimman hyödyn. Tiukan kilpailun vuoksi operaattorit muuttavat hinnoitteluaan jatkuvasti. Myös liittymiin saatavat tarjoushinnat ovat yleensä voimassa vuoden, jonka jälkeen hinta nousee ”normaalihinnaksi”, joka voi jopa tuplata liittymän kuukausimaksun.

Olemme täällä auttamassa sinua, jotta liittymän kilpailutus olisi helppoa ja nopeaa. Kerromme myös miksi puhelinliittymä on syytä kilpailuttaa, sekä miten säästät rahaa kilpailuttamalla liittymäsi. Lisäksi kerromme millainen liittymä kannattaa kilpailuttaa, sekä mitä kannattaa ottaa huomioon uutta liittymää kilpailuttaessa.

Oli kiikarissasi sitten liittymä ilman kuukausimaksua tai puhelinliittymä ilman nettiä, liittymän kilpailutus on helppoa ja nopeaa, kannattaa siis aloittaa heti.

3 vaihetta liittymän kilpailuttamiseen

  1. Valitse liittymään tarvitsemasi ominaisuudet alla olevilla säätimillä
  2. Valitse haluamasi liittymä ja paina Tilaa-nappia. Siirryt automaattisesti valitsemasi operaattorin sivuille
  3. Täytä operaattorin sivujen tilauslomake ja vahvista tilaus

Huomioi nämä asiat ennen liittymän kilpailutusta

Liittymän kilpailutus on helppoa, mutta jotta onnistut siinä parhaiten, on kuitenkin otettava huomioon muutama asia.

Miksi puhelinliittymän kilpailutus kannattaa?

Operaattoreiden tarjoamien liittymien hinnat ja ominaisuudet muuttuvat jatkuvasti. Tästä syystä liittymä kannattaa kilpailuttaa vähintään kerran vuodessa. Kilpailuttamalla liittymäsi voit saada samat tai paremmat ominaisuudet ja lisäpalvelut halvemmalla, sekä säästää suuren summan rahaa.

Kilpailuttaessa saatat myös huomata maksavasi nykyisessä liittymässä turhista ominaisuuksista tai lisäpalveluista, joita et edes käytä. Voit säästää vuodessa suuren summan karsimalla turhat ominaisuudet liittymästäsi. Liittymän kilpailutus tuo myös selkoa siihen mikä liittymä on paras lapselle.

Tunnetuimmat teleoperaattorit Suomessa

Suomessa toimivista teleoperaattoreista käytännössä 3 suurinta, eli DNA, Elisa ja Telia hallitsevat koko markkinaa 99 %:n osuudella kaikista matkapuhelinliittymistä. Muut yksittäiset pienet operaattorit toimivat omalla brändillään heidän verkoissaan.

Viime vuosien suurin nousija on ollut pieni, itsenäisenä operaattorina aloittanut Moi. Moi on alusta asti toiminut DNA:n verkoissa, mutta on vuodesta 2019 kuulunut kokonaan DNA:n omistukseen. Moin konsepti perustuu edullisiin liittymiin ilman määräaikoja ja asiakkaan on mahdollista hallita helposti sovelluksen kautta hallita liittymänsä ominaisuuksia.

Erilaiset liittymät - 3G, 4G ja 5G

Tiedätkö mitä eroa on 3G-, 4G-, ja 5G-liittymillä? Erilaiset termit ja jatkuvasti muuttuvat teknologiat saavat monen pään pyörälle. Uudemmat teknologiat ovat tarjonneet nopeamman ja viiveettömämmän verkon, jonka avulla suurempi määrä erilaisia laitteita pystyy käyttämään yhä kasvavan määrän dataa.

3G-, ja 4G-liittymät ovat reilusti 5G-liittymiä halvempia, mutta molemmissa nopeus on sujuvaa peruskäyttöön. Käytännössä operaattorit eivät enää tarjoa 3G-liittymiä, vaan pelkästään 4G-, ja 5G-liittymiä, jotka toimivat myös 3G verkossa, jos uudempaa verkkoa ei ole saatavilla.

4G-liittymien nopeus riittää hyvin peruskäyttöön, sekä sujuvaan videokuvan katsomiseen. Videot, tiedostot ja erilaiset suoratoistopalvelut vievät koko ajan enemmän dataa mm parantuneen kuvanlaadun ansiosta. 4G-verkon käyttäjämäärä alkaa olla suuri, joten verkon kuormitus voi hidastaa latauksia varsinkin ruuhkatilanteissa.

5G-verkko puolestaan tarjoaa jopa kymmenkertaisen nopeuden 4G-verkkoon verrattuna, sekä huomattavasti pienemmän viiveen mahdollistaen tarkempien teknologioiden käytön. 5G-verkko yleistyy hyvää vauhtia ja kattaa jo suurimmat kaupungit, sekä koko ajan enemmän myös pienempiä paikkakuntia.

5G-laitteita on tarjolla operaattoreiden, sekä muiden elektroniikkaa myyvien kauppojen valikoimissa koko ajan enemmän. 5G-laitteiden hinta on alkanut halpenemaan, kuten on käynyt aiempienkin sukupolvien teknologioiden kohdalla. Tämä mahdollistaa yhä useamman kuluttajan pääsyn 5G-verkkoon, sillä 5G-verkossa toimiakseen laitteen on tuettava 5G-yhteyksiä. 5G-liittymät ovat yleensä 4G-liittymiä paljon kalliimpia, mutta hinnan vastapainoksi myös toimivat huomattavasti nopeammin.

Nopean netin kilpailutus

Tiedonsiirtonopeus 5G-verkossa voi parhaimmillaan olla jopa 1000 Mbit/s. 4G-liittymien huippunopeus jää yleensä 300 Mbit/s. 5G-Verkon nopeus ja viiveettömyys sopivat hyvin teräväpiirtoelokuvien katsomiseen, pelaamiseen verkon kautta, sekä työskentelyyn, kuten videopalavereihin ja suurten tiedostojen siirtelyyn.

5G:n nopeus riittääkin siis hyvin esimerkiksi kodin ainoaksi yhteydeksi, tukiaseman kautta jaettavaksi kodin Wi-Fi-verkoksi. Nopeus ja viiveettömyys on riittävä myös, vaikka useampi henkilö käyttäisi verkkoa samanaikaisesti.

Telia, DNA ja Moi Mobiili liittymät

Suomessa toimivilla operaattoreilla on hieman erilaiset lähtökohdat liittymien markkinoimiseksi. Koska liittymien hinnat ja ominaisuudet ovat lähes identtisiä, on operaattoreiden kilpailtava asiakkaista muilla keinoilla.

Suomessa markkinoita ovat jo pitkään hallinneet ”rajattomat” liittymät, jotka tarjoavat rajattoman määrän viestejä, puheluita ja netin käyttöä. Liittymien hinnoissa on eroja ollut lähinnä netin nopeuden osalta. Muualla maailmassa yleisintä on maksaa datan määrästä esimerkiksi erikokoisia datapaketteja ostamalla.

Jokaisen operaattorin valikoimiin kuuluu 4G-, ja 5G-verkossa toimivat mobiililiittymät puhelimiin, sekä dataliittymät laitteisiin, kuten tabletteihin tai ”mokkuloihin”. Kaikki operaattorit tarjoavat liittymiinsä käytön kotimaan lisäksi ”Pohjolassa”, eli Pohjoismaissa Islantia lukuun ottamatta, sekä Baltian maissa, eli Latviassa, Liettuassa ja Virossa.

Miten eri liittymät eroavat toisistaan?

Koska liittymien tekniset ominaisuudet ovat jokaisella operaattorilla hyvin samanlaiset, kilpailevat ne hinnan lisäksi lisäominaisuuksilla, kotimaisuudella, verkon kattavuudella ja liittymien määräajattomuudella.

DNA markkinoi liittymiään ”Suomen nopeimmalla 5G-verkolla”, sekä tarjoaa liittymäasiakkaille pidennetyn 3 vuoden takuun laitteiden ostajalle, sekä halvemmalla esimerkiksi kanavapaketteja ja DNA TV-palvelun.

Elisa on ainoa kotimainen operaattori ja käyttää sitä myyntivalttinaan. Elisa taas markkinoi 5G-verkkoaan ”Suomen kattavimpana”. Osa Elisan liittymistä kerryttää myös S-Ryhmän Bonusta.

Telia tarjoaa liittymiinsä maksuttoman Mobiilivarmenteen, sekä liittymästä riippuen maksuttoman pääsyn C More-suoratoistopalveluun.

Kolme suurinta operaattoria, eli DNA, Elisa ja Telia hallitsevat 99 %:n markkinaosuudella, mutta kilpailijoitakin on. Moi on uutena tulokkaana saanut asiakkaita erilaisen hinnoittelun vuoksi.

Moin alkuperäinen idea oli antaa asiakkaalle SIM-kortteja, joiden välillä sai jakaa käytössä olevan datapaketin. Moi antaakin asiakkaalle eniten vapauksia muuttaa liittymänsä ominaisuuksia. DNA on omistanut Moin kokonaan vuodesta 2019 lähtien.

Kilpailuta puhelinliittymä ja löydä paras liittymätarjous

Liittymän kilpailutus ei välttämättä tunnu houkuttelevalta ajanvietteeltä, mutta se kannattaa. Kerran kilpailutetun liittymän tarjoushinta ei pysy ikuisesti ja yleensä alennushinnat ovatkin voimassa vain vuoden kerrallaan.

Liittymien hinnat elävät ja erilaiset ominaisuudet, sekä lisäpalvelut muuttuvat jatkuvasti. Vaikka liittymien hinnat pysyisivätkin samalla tasolla, niiden ominaisuudet parantuvat. Yhteydet nopeutuvat ja hyvänä esimerkkinä kehityksestä on liittymiin sisältyvän datakaton määrä noussut nopeasti rajattomaksi.

Kilpailuttamalla puhelinliittymät säännöllisesti löydät parhaat liittymätarjoukset ja säästät selvää rahaa.

Liittymän kilpailuttaminen netissä

Netin kautta kilpailuttaessa on mahdollisuus verrata eri operaattoreiden valikoimaa nopeasti ja helposti, kotoa poistumatta. Vertailupalvelut, kuten Puhelintarjoukset.fi, kokoaa sinulle kaikki tarjoukset yhteen paikkaan ja voit helposti aikaa, vaivaa ja rahaa säästäen valita edullisimman tarjouksen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä puhelinliittymän kilpailuttamisesta

Liittymien hinnat ja ominaisuudet muuttuvat jatkuvasti. Edullisin tarjous vaihtelee ja tarjoushinnat ovat voimassa vain lyhyen aikaa. Myös saatu tarjoushinta on määräaikainen, joten määräajoin tehtävä kilpailutus kannattaa.

Voit kilpailuttaa liittymäsi joko käyttämällä paljon aikaa ja vaivaa käymällä operaattoreiden myyntipisteissä, etsimällä tiedot heidän vaikeasti vertailtavissa olevilta nettisivuiltaan tai käyttää helppoa vertailusivustoa, jollaista tarjoamme käyttöösi. Puhelinliittymän kilpailutus onkin helpointa netin kautta.

Liittymän kilpailutus voi säästää vuodessa jopa satoja euroja. Jos kilpailutuksesta on aikaa, voi kaikki perheen liittymät kilpailuttamalla säästö nousta jopa yli tuhanteen euroon. Yleisin pudotus kuukausimaksuun on noin kymmenen euron luokkaa.

Sopimuksestasi riippuen, liittymä kannattaa vaihtaa ainakin kerran vuodessa. Näin lukitset liittymällesi varmasti edullisimman hinnan etkä maksa puheluista, tekstiviesteistä ja netin käytöstä likaa.

DMCA.com Protection Status