Liittymä lapselle - mikä puhelinliittymä lapselle on paras?

Usein lapselle käyttöön tulevaksi liittymäksi riittää hieman edullisempi liittymä. Liittymien tarjonta onkin monipuolista, mutta usein myös sekavaa. Tarjoammekin sinulle muutaman edullisen vaihtoehdon, joiden joukosta löydät helposti halvimmat puhelinliittymät lapselle tämän iästä riippumatta.

Katso mikä liittymä lapselle on edullisin

Puhelinliittymä koululaiselle

Nykyään jo lähes jokaisella kouluikäisellä lapsella on oma puhelin. Puhelimet ja varsinkin internet ovat hiipineet lähes erottamattomaksi osaksi elämää, tehden elämästä monipuolisempaa ja turvallisempaa. Lapsella onkin hyvä olla oma puhelin, jotta yhteydenpito kavereihin ja vanhempiin, sekä mahdollisen hädän tullen myös auttaviin viranomaisiin on mahdollista.

Monesti lapset pelaavat erilaisia pelejä, käyttävät sosiaalista mediaa, sekä pitävät yhteyttä kavereihinsa ja perheenjäseniin erilaisten sovellusten avulla netin välityksellä. Internetyhteys on siis kokoajan yhä suositumpi ja tarpeellisempi väline lasten elämässä.

Mitä lapselle käyttöön tulevaa liittymää hankittaessa kannattaa ottaa huomioon?

Puhelimeen hankittavan liittymän on hyvä olla lapsen ikätasoon, tarpeisiin, sekä puhelimeen nähden sopiva, jotta lapsi voi turvallisesti ja parhaimmalla mahdollisella tavalla käyttää puhelintaan.

Lapsella on todennäköisesti käytössään älypuhelin, joten liittymässä kannattaa olla käytettävissä internet yhteys. Käytännössä kaikki liittymät PrePaid-liittymiä lukuunottamatta ovatkin varustettu kuukausimaksuun kuuluvalla nettiyhteydellä.

Netin nopeutta kannattaa miettiä lapsen ikä ja tarpeet huomioiden. Nuorelle, esimerkiksi ekaluokkalaiselle ei todennäköisesti tarvitse hankkia huippunopeaa 5G-liittymää, vaan edullisempi, viestien ja erilaisten sovellusten sujuvan toiminnan mahdollistava liittymä on aivan riittävä.

Teini-ikäinen lapsi taas saattaa käyttää enemmän dataa pelaamiseen, videoihin, suoratoistopalveluiden katseluun ja tiedostojen lataukseen, johon nopeammasta nettiyhteydestä on huomattavasti enemmän hyötyä.

Liittymää hankittaessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös lapsen mielipide ja vertailla tarjouksia tarpeiden ja mielipiteiden pohjalta. Hintoja vertaillessa kannattaa ominaisuuksien lisäksi tarkastella myös mahdollista alennusta, jonka voi saada keskittämällä perheen liittymiä samalle operaattorille.

Mikä puhelinliittymä sopii lapselle?

Lapselle hankittavan liittymän kannattaa olla mahdollisimman yksinkertaisilla ominaisuuksilla varustettu, jotta se on turvallinen lapsen käyttöön. Lapsen iällä on paljon vaikutusta liittymältä kaivattuihin ominaisuuksiin ja lisäpalveluihin, sekä mahdollisiin estoihin ja rajoituksiin.

Nuoret lapset eivät yleensä tarvitse liittymäänsä paljoa puheluita ja viestejä. Käytön mukaan veloitettava kuukausimaksuton liittymä saattaa siis olla hyvä valinta nuorimmille lapsille. Kuukausimaksuttomia, täysin pelkästään käytön mukaan veloitettavia vaihtoehtoja ei PrePaid-liittymien lisäksi ole. Käytön mukaan veloitettavissa laskutusliittymissä kuitenkin kuukausimaksuun sisältyy jonkinlainen nettipaketti, yleensä vielä täysin rajaton.

Täysin rajattomia liittymiä, joissa netinkäyttö, sekä puhelut ja viestit sisältyvät kuukausimaksuun on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoja jokaisella operaattorilla. Rajattomissa liittymissä hinta on yleensä porrastettu netin maksiminopeuden mukaan. Rajattomien liittymien paras puoli on vapaus käyttää liittymää haluamallaan tavalla, jolloin puhelimensa ominaisuuksia kokeilevat lapset eivät pääse vahingossa tekemään kallista yllätyslaskua.

Liittymiin on toki myös mahdollista saada maksullisiin palvelunumeroihin ja tekstiviesteihin erilliset estot, joiden pohjalta tällaiset vahingot eivät ole mahdollisia.

Rajattomien yhteyksien nopeuksissa on huimia eroja, joten lapsen tarpeita kannattaa huomioida. Liian hidas nettiyhteys voi esimerkiksi estää joidenkin palveluiden ja ominaisuuksien käyttämisen ja tai vaikka vaikeuttaa lapselle tärkeitä harrastuksia, kuten yhteisöllistä pelaamista. Liittymä ilman nettiä voi olla kuitenkin paras vaihtoehto nuorempien lasten kohdalla.

Telia liittymät lapselle

Tällä hetkellä Telia tarjoaa valikoimissaan 3 erilaista lapsille tarkoitettua ja turvallista puhelinliittymää.

 • Lapsen ensimmäiseksi liittymäksi sopii hyvin Rajaton 10 M, joka tarjoaa 4G-yhteyden 10Mb/s -nopeudella, rajattoman netin sekä 250 minuuttia puheluita ja viestejä. Tämän Telian liittymän hinta on 14,90 euroa kuukaudessa + avausmaksu 6,90€.
 • Jos taas lapsi on hieman nuorempi, käyttää puhelintaan harvemmin tai esimerkiksi videot eivät ole oleellinen osa lapsen puhelimen käyttöä, sopii lapselle hyvin Rajaton Lite 0,5 M. 0,5Mb/s -nopeudella toimiva, rajaton netti, sekä 0,07€/min/kpl hintaiset puhelut ja tekstiviestit ovat kohtuuhintainen valinta varmistamaan lapsen yhteydenpito vanhempiin, sekä kavereihin. Liittymän hinta on 11,90 euroa kuukaudessa + avausmaksu 6,90€.
 • Telia DOT on uudenlainen liittymä, jossa hinta alkaa 5 eurosta kuukaudessa, mutta loppu hinnasta riippuu käytön mukaan. Hintakatto varmistaa hinnan olevan korkeintaan 25 euroa kuukaudessa. Telia DOT:n liittymään kuuluvat rajattomat puhelut ja viestit Kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa, sekä 100Mb/s nopeudella toimiva 4G-Yhteys. Liittymässä ei ole avausmaksua, eikä määräaikaa ja uutena käyttäjänä saat 14 päivän ilmaisen testijakson.

DNA liittymä lapselle

DNA:n valikoimissa on myös 3 erilaista, lapsille suunnattua liittymää. DNA liittymien hinnat vaihtelevat käyttötarkoituksen ja netin nopeuden mukaan.

 • Lapsen ensimmäiseksi, omaksi liittymäksi on hyvä valinta DNA Jämpti. DNA Jämpti tarjoaa rajattoman netin 1 Mb/s -nopeudella, sekä käytön mukaan veloitettavat puhelut ja viestit, jotka maksavat 0,07€/min/kpl. Netin nopeus ei ole päätä huimaava, mutta mahdollistaa esimerkiksi WhatsAppin käytön, sekä internetin selaamisen. Liittymän hinta on tarjouksessa 9,99€/kk (Norm 12,90€/kk) +avausmaksu 6,90€.
 • DNA Rajaton 4G 10M on nimensä mukaisesti rajaton niin puheluiden, viestien, kuin 10Mb/s nopean nettiyhteyden osalta. Netin nopeus on riittävä myös sujuvaan videoiden katseluun, sekä esimerkiksi pelaamiseen. Liittymä on varsin edullinen tarjouksessa vain 15,99€/kk (Norm 26,90€/kk) +avausmaksu 6,90€
 • Jos taas lapsi tarvitsee netiltänsä suurempaa nopeutta, tarjoaa DNA Nopea 4G Rajaton Plus-liittymä vauhtia 150Mb/s nopeudella. Rajaton liittymä sisältää puhelut ja viestit varsin edulliseen 19,99€/kk hintaan (Norm 34,90€/kk) +avausmaksu 6,90€.

Rajattomalla liittymällä ei tarvitse huolehtia, että lapsi vahingossa ylittäisi datakiintiön tai muuten saisi aikaan isomman laskun.

Elisa puhelinliittymä lapselle

Elisalla on kilpailijoidensa tavoin tarjolla 3 erilaista lapsille suunnattua liittymää. Elisan liittymät on selkeästi tarkoitettu eri ikävaiheen lasten tarpeita ajatellen.

 • Pienemmälle lapselle, esimerkiksi koulunsa aloittavalle on ensiliittymäksi tarjolla Tarkka 1M-liittymä, johon sisältyy rajaton netin käyttö 1Mb/s nopeudella. Viestit ja puhelut maksavat 0,069€/kpl/min. Liittymän hinta on tarjouksessa 9,99€/kk (Norm 12,99€/kk) +avausmaksu on 6,90€
 • Huoleton 10M on Elisan valikoimassa oleva koululaisten suosikki. Liittymään kuuluvat rajattomat puhelut ja viestit, sekä netin käyttö 10Mb/s nopeudella. Liittymän hinta on tarjouksessa 17,99€/kk (Norm 26,99€/kk) +avausmaksu 6,90€
 • Huoleton 150M-liittymä on jo hieman isommalle koululaiselle tarkoitettu liittymä. Rajaton, 150Mb/s nopeudella toimiva netti mahdollistaa sujuvan käytön nuorelle tärkeissä sosiaalisen median palveluissa, sekä erilaisten suoratoistopalveluiden katselemisen ilman ikävää tökkimistä. Liittymän hinta on tarjouksessa 19,99€/kk (Norm 29,99€/kk) + avausmaksu 6,90€

Elisa on myös kehittänyt erilaisia räätälöityjä liittymäpaketteja, joita on mahdollista muokata perheen tarpeita silmällä pitäen. Elisa tarjoaa myös monia ratkaisuja netin turvalliseen käyttöön. Elisa Turvapaketti Premiun mahdollistaa vanhempien valvoa lasten netinkäyttöä, sekä vanhemmat voivat laittaa aikarajoituksen, jolloin lapsen ei ole mahdollista olla netissä. Näin esimerkiksi lapsi ei voi valvoa pitkälle yöhön nettiä selaillen.

Moin puhelinliittymät lapselle

Moi, tuo markkinoilla olevista operaattoreista tuorein on valloittanut käyttäjiä puolelleen muista poikkeavilla hinnoitteluillaan. Moi tarjoaa muutamia erilaisia liittymiä, joihin kuluttaja voi itse kasata haluamansa lisäpalvelut, kuten esimerkiksi datan määrän.

Puheluista ja tekstiviesteistä maksetaan Moin liittymissä käytön mukaan, mutta paljon puhuvien ja viestittelevien iloksi korkeintaan 4€/kk. Hintaleikkuri siis takaa varsin edullisen käytön.

 • Moi Potti on lapsen ensimmäiseksi liittymäksi hyvä valinta. 9 euroa kuukaudessa maksava liittymä tarjoaa käyttöön 6Gt mobiilidataa ja lisää dataa voi hankkia tarpeen niin vaatiessa. Tarvittava lisädata maksaa 1,5€/Gt, mutta kuitenkin maksimissaan 15 euroa kuukaudessa, joka mahdollistaa rajattoman datan käytön.
 • Moin liittymistä kouluikäiselle lapselle todennäköisesti parhaiten sopii Rajaton 4G, joka 200Mb/s nopeudella toimivan netin ansiosta mahdollistaa kaikenlaisen netissä selailun ja pelailun. Liittymän hinta on ainoastaan 18 euroa kuukaudessa + maksimissaan 4 euroa puheluista ja viesteistä. Tämä varmistaakin laskun pysyvän kohtuullisena.

Moin ”Mun Moi”- palvelu mahdollistaa liittymien käytön hallinnoinnin selaimella tai suoraan sovelluksen avulla. Palvelun kautta on mahdollista vaihtaa liittymätyyppiä, asettaa rajoituksia maksunumeroihin tai esimerkiksi katkaista mobiilidata kokonaan. Mun Moi-palvelu mahdollistaakin vanhempien taata lapselle turvallinen puhelimen käyttö.

Mikä on paras puhelinliittymä koululaiselle?

Siihen pohdintaan mikä on paras liittymä lapselle ei voi suorilta käsin antaa yhtä oikeaa vastausta. Lapselle paras liittymä on valittava lapsen ikätasoon ja tarpeisiin perustuen.

 • Jos lapsi on vielä nuori, eikä kauheasti tarvitse puhelintaan, on Moi Potti-liittymä hyvä valinta. Kiinteään 9 euron kuukausimaksun päälle tulevat harvat puhelut ja viestittelyt nostavat 9 euron kuukausimaksua hintaleikkurin ansiosta korkeintaan 4 euroa.
 • Hieman vanhemmalle lapsille on hinta-laatu suhteeltaan paras valinta DNA Rajaton 4G 10M, joka on suunnattu jo hieman enemmän puhelintaan käyttäville koululaisille. Telian euron halvempaan, samalla nopeudella toimivaan liittymään verrattuna DNA tarjoaa rajattomat viestit ja puhelut, joten lasku pysyy varmasti kohtuullisena. Hinta 15,99€/kk (Norm 26,90€/kk) +avausmaksu 6,90€
 • Vanhemmalle koululaiselle suosittelemme Elisan Huoleton 150M-, tai DNA Nopea 4G Rajaton Plus-liittymiä. Molempien liittymien maksiminopeus on sama, kuten myös molemmissa liittymissä 19,99€/kk tarjoushinta on voimassa 12kk:n ajan. Jos taloudessa on jo valmiiksi jommankumman operaattorin liittymiä, voi keskittäminen tuoda lisää säästöä.

Riippumatta siitä minkä liittymän päätät lopulta valita, paras liittymä löytyy kilpailuttamalla. Vain vertailemalla operaattorien tarjoukset voit löytää parhaan liittymän lapsellesi.

DMCA.com Protection Status