Mobiililaitteet korvaavat tietokoneet pikavipeissä

Mobiililaitteiden suosio on kasvanut laitteiden parantuessa. Viimeisen 15 vuoden aikana älypuhelimet ovat ottaneet vuosi vuodelta suuremman osuuden ihmisten internetin käytöstä ja tätä nykyä käytännössä kaikki, mikä oli aiemmin mahdollista vain tietokoneella, voidaan tehdä yhtä tehokkaasti mobiililaitteella.

Mobiililaitteet, eli vielä vuosituhannen alussa pelkät matkapuhelimet, olivat vastuussa vain osasta ihmisten välisestä viestinnästä. 2000- luvun alkupuolella netissä yleistyivät erilaiset tietokoneella toimivat pikaviestimet, joissa pystyi lähettämään toisille käyttäjille viestejä tai jopa soittamaan. Älypuhelinten vallatessa markkinoita, jäivät tietokoneilla toimivat pikaviestimet nopeasti pois käytöstä.

Tänä päivänä puhelimella voikin tehdä jo käytännössä mitä vain. Tarvitsitpa ruokaa, lääkkeitä tai matkalipun, riittää, että puhelimessa on nettiyhteys. Kaikki nämä toiminnot ovat siirtyneet aiempaa vahvemmin puhelimeen.

Myös maksaminen on siirtynyt perinteisistä vaihtoehdoista, käteisestä ja korteista, enenevissä määrin puhelimiin. Tätä nykyä myös rahoituksen tarpeen iskiessä akuutisti päälle, on mahdollista hakea nopea pikalaina puhelimella.

Pikavipin hakeminen puhelimella

Maailman muuttuessa entistä hektisemmäksi, tulevat myös monet taloudelliset yllätykset aiempaa nopeammin päälle. Lainantarpeen yllättäessä, on tätä nykyä mahdollista hoitaa tämä kaikki puhelimella. Lainan hakeminen onnistuu siis missä ja milloin vain. Ainoa asia, mitä pikavipin hakemiseen tarvitsee, on nettiyhteydellä toimiva älypuhelin. 

Lainaa hakiessa toki henkilöllisyyden todentaminen on tärkeää, joten mukaan tarvitsee myös verkkopankkitunnukset. Tätä nykyä niidenkin muoto on edennyt puhelimiin, sillä pankkien sovelluksilla on mahdollista tunnistautua ilman erillisiä tunnuslukuja. 

Itse pikavipin hakeminen puhelimella on helppoa, mikäli sellaisen on aikaisemmin hakenut tietokoneella. Pikavipin hakeminen tapahtuu käytännössä täysin samalla tavalla, ainoastaan hakemuksen tekeminen tapahtuu mobiilikäyttöön soveltuvalla sivustolla.

Näin pikavippi haetaan – 5 kohdan ohje

Pikavipin saaminen on vaikeutunut pikalainojen myöntämisen villeistä alkuajoista, mutta edelleen niiden hakeminen on todella yksinkertaista ja sujuvaa puhelimen avulla. Esittelemme seuraavaksi viiden kohdan ohjeen, joka toimii melkein missä tahansa pikavippejä myöntävässä rahoituslaitoksessa. Hakemuksen tekoon tarvitsen vain älypuhelimen sekä tunnistautumistavan.

1. Lainahakemus

Ensimmäinen vaihe lainanhakuprosessissa on itse lainan hakeminen. Pikavipeillä tarkoitetaan pienlainoja, joiden summat vaihtelevat 100 eurosta aina 1000 euroon saakka. Valitse ensiksi tarvitsemasi summa sekä lainan takaisinmaksuaika. Tämän jälkeen näet lainan kulut ja lainan hinnan kokonaisuudessaan.

2. Täytä hakemukseen omat tiedot

Kuten tietokoneellakin, tulee puhelimella pikavippiä haettaessa syöttää pyydetyt tiedot itse hakemukselle. Näihin tietoihin kuuluvat henkilötiedot, tulotiedot sekä IBAN-tilinumero.

3. Tunnistautuminen

Pikavippien alkuaikoina tunnistautumisen kanssa ei oltu niin tarkkoja, mutta tänä päivänä tunnistautuminen vaaditaan hakemuksen loppuunsaattamiseksi. Tunnistaudu siis verkkopankkitunnusten tai mobiilisovelluksen avulla puhelimessasi, jotta annetut tiedot voidaan varmistaa luotonmyöntäjän toimesta. 

Tunnistautumisessa valitset oman pankkisi ja hoidat tunnistautumisen sitä kautta. Tämän jälkeen palaat palveluntarjoajan sivulle ja voit edetä hakemuksen teossa.

4. Hyväksy tarkistukset

Pikavippien kohdalla tunnistautumisen jälkeen, lainanmyöntäjä tarkistaa antamasi tiedot. Sinun tulee myös antaa lupa luottotietojesi tarkistamiseen. Tämä on lakiin perustuva asia ja samalla turvaa luotonmyöntäjää, ettei lainaa vahingossa myönnetä ylivelkaantuneelle. Vaikka pikavippi onkin yleensä pieni laina, tulee sekin aina maksaa takaisin annettujen ehtojen mukaisesti.

5. Lainapäätös

Edelle olevien vaiheiden jälkeen ja tarkistusten valmistuttua, saat luotonmyöntäjällä lainapäätöksen. Yleensä päätös tulee hyvin nopeasti ja myönteisen päätöksen kohdalla rahatkin saattavat tulla tilille muutamassa minuutissa riippuen luotonmyöntäjästä. Pääset siis paikkaamaan äkillisen rahan tarpeesi nopeasti.

Lopuksi

Vaikka pikavippien saaminen onkin onneksi vaikeutunut, on vipin hakeminen edelleen helppoa. Tätä nykyä pikavipeistä säädellään tarkemmin laissa, jotta mahdollisia väärinkäytöksiä ja väärinymmärryksiä ei pääsisi syntymään. Pikavippiä hakiessa on aina syytä muistaa, että se ei ole keino rahoittaa taloutta jatkuvasti, vaan sitä tulisi hyödyntää vain todellisen tarpeen edessä.